Er din MX’er vinterklar ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En MX-5’er kan sagtens bruges som helårsbil i Danmark.  Her er et par ting der hjælper dig til at få glæde af din MX’5 er hele vinteren.

Vinterdæk

Sørg for at få ordentlige vinterdæk på din bil.

Brug en hardtop

Hardtoppen giver også dig en bedre oplevelse om vinteren. Den hjælper til at holde varmen væsentlig bedre i bilen og giver dig en helt anden fornemmelse af at være beskyttet mod vintervejret. De fleste hardtops har el-bagrude og selve bagruden er væsentlig større end på en kaleche. Du har derfor også et væsentligt bedre udsyn bagud, som især kan være rart om vinteren. En brugt hardtop koster 3.000 – 5.000 afhængig af model og stand. En ny hardtop koster 17.000-20.000 afhængig af model.

Undervognsbehandling

Hvis du bruger din bil i vinterhalvåret anbefaler vi kraftigt at du giver en en undervognsbehanding hvert andet år. Husk at gøre det inden saltningen begynder.
Sørg for at finde en dygtig undervognsbehandler som kender til de små hulrum som MX-5’eren har. Au2fast benytter altid en lokal undervognsbehandler som kender vores biler og ved hvor de skal være særlig opmærksom. En undervognsbehandling hos dem koster 3.5000,- inkl. moms.

Vask

Særligt om vinteren er det vigtigt at være god ved sin bil. Vask den regelmæssigt, især i perioder med glatte veje / saltning. Og husk undervognen. Det er her salten sidder.

Almen pleje

Hvis du ikke bruger hardtop er det en god ide at behandle din kaleche.  Giv kanterne rundt ved ruden med silikone.